Een kijkje in het PowerSlim leven van Joy - 4 -


Jeetje wat is het koud vandaag…  Met 2 voetballende zoons mag ik regelmatig vroeg op het voetbalveld present zijn, zo ook vandaag. Warme schoenen aan, skisokken, muts en handschoenen, mij zullen ze niet hebben vandaag πŸ˜‰ Voordat ik vertrek met de jongste om 7.45 uur eet ik mijn favoriete ontbijt: muesli met kwark. Lekker snel, lekker en makkelijk!

 

Na een mooie wedstrijd, waarin veel goals zijn gevallen is het tijd om een tussendoor snack te pakken. Omdat ik niet zeker weet hoe de ochtend qua tijdsplanning precies zal verlopen neem ik voor het gemak een koek mee. Mijn coach Bianca was zo lief een mix-doosje koeken te maken voor me. Ik kan dan lekker variëren en dat vind ik fijn! Eergisteren nam ik de Sinaasappel gemberkoek, deze keer kies ik voor de Toffee chocolade koek, echt een verwennerij.

 

Als lunch maak ik vandaag een salade met gemengde sla, gerookte zalm, tomaat, komkommer, augurkjes en avocado en een beetje rode ui. Daarbij een dressing van olijfolie met witte wijnazijn en gekruid zeezout. De salade is groot, ik moet echt mijn best doen om hem helemaal op te krijgen.

Ik laat de maaltijd even zakken, vouw wat was weg en ga me daarna omkleden om weer een rondje te gaan hardlopen. Ondanks de kou, is het vandaag prachtig weer om te gaan lopen. De lucht is lekker vol met zuurstof.

Na een ronde van 6 km met een kilometer uit wandelen heb ik wel weer behoefte aan iets te eten. De ideale aanvulling na het sporten is voor mij een shake, lekker veel eiwitten, goed voor het herstel van mijn spieren. Vandaag ga ik voor de aardbeiensmaak.

Daarna ga ik in een welverdiend bad, een thee erbij en een tijdschrift en ik ben moeiteloos een uur onder de pannen πŸ˜‰

 

Na het bad heb ik trek, maar het is nog geen tijd voor het avondeten… Hmm wat zal ik doen? Ik voel dat ik het niet volhoud te wachten tot het avondeten, dus ik besluit iets extra’s te eten. Ik heb nog een ontbijtkoek liggen en eet deze. Normaal zal ik eigenlijk nooit een extra tussendoortje pakken, maar ik was vandaag vroeg op en heb door het sporten toch aardig wat energie verbruikt, dus daar zal het wel door komen.


Als avondeten hebben we vandaag varkenshaas met bloemkool. De bloemkool gaat in de stoomoven, dan smaakt hij het beste. De varkenshaas is gemarineerd met sojasaus en garam masala kruiden, daarbij bak ik champignons en wat taugé. Dan wordt het een lekker Oosters hapje 😊.  Achteraf gezien naar mijn smaak iets te pittig, maar ach, da’s voor een keer toch ook wel lekker.

En dan is het tijd om naar een verjaardagsfeestje te gaan. Eerst zet ik de kinderen af bij mijn ouders (daar mogen ze blijven slapen) en daarna gaan wij (mijn man en ik) lekker naar het feestje!