Een kijkje in het PowerSlim leven van Joy - 7 -

Vandaag weer een werkdag. Een snel en voedzaam ontbijt is dan wel fijn ๐Ÿ˜Š. Ik vul mijn kom met 150 gram kwark en een zakje muesli. Tenminste dat denk ik…  Maar ik vul de kom per ongeluk met het zakje havermout. Oeps, zou dat smaken, zou je dat zo ook kunnen eten? Ik kom er snel genoeg achter... Ik kan je vertellen, het is te eten, maar lekker is anders. Het eet gewoonweg niet lekker weg. Geen aanrader dus om uit te proberen, maar ja, het vult wel!

Zo rond tien uur pak ik mijn eerste tussendoortje van de dag. Ik kies voor een lekkere chocolade pindakoek. Lekker voor bij een kop thee.


Aangezien het eten op het werk vooral ook makkelijk moet zijn, bestaat mijn lunch vandaag uit 2 crackers. De ene beleg ik met Philadelphia Light en de andere met een gekookt ei. Deze kun je prima vooraf thuis koken en meenemen. Ik doe over het ei wat gekruid zeezout en smul van mijn smakelijke crackertjes en eet er wat snoeptomaatjes bij.
Daarna is het tijd voor de dagelijkse lunch wandeling. Elke werkdag loop ik samen met een aantal collega’s een ronde van zo’n half uur. We starten op het industrieterrein, maar binnen 5 minuutjes lopen zijn we in de natuur. Fijn om tussen de ochtend en middag even ons hoofd leeg te maken.

’s Middags heb ik een intern overleg met collega’s en na de meeting neem ik een lekkere ontbijtkoek met chocoladepasta.


Zo rond 17 uur ga ik naar huis. Mijn man haalt de kinderen op van de opvang en vanavond komen mijn schoonouders eten. Dat gebeurt regelmatig en dan proberen we altijd iets extra lekkers klaar te maken.

Vandaag wordt het een hele kip uit de oven. Deze marineer ik met olie, kipkruiden, verse rozemarijn en wat zout. Daarbij maak ik een frisse salade van sla, groene paprika, wat bosui en tomaat. De dressing maak ik van olijolie, balsamico azijn, Italiaanse kruiden en wat verse bieslook. Mijn schoonouders, man en kinderen eten frietjes bij de maaltijd. Dat is makkelijk apart te serveren en omdat de kip met salade zo lekker is, vind ik het niet erg dat ik daar nu (nog) niets van mee kan eten๐Ÿ˜‰.

Na een gezellig avondmaaltijd nemen we samen nog een kop thee en kop koffie. Daarna is het tijd voor mijn schoonouders om weer naar huis te gaan. Ze leggen nog wel de kinderen mee op bed en daarna ploffen wij op de bank met nog een thee en een leuke serie op Netflix!