PS. Kersttips voor fase 1 & 2

Ga jij met de feestdagen een heerlijk diner klaarmaken? Er zijn genoeg mogelijkheden om lekkere gerechten te maken die passen binnen het PS. food & lifestyle programma. Ik geef je een aantal tips!

 

Voorgerecht
★ Soepje vooraf? Denk dan aan ongebonden soepen, zoals een (ossenstaart)bouillon, courgettesoep met zalmsnippers of broccolisoep met hamreepjes.
★ Je kunt ook een mooie salade op tafel zetten. Groene salade met zalm, paling en rivierkreeftjes is zalig.
★ Ook gevulde champignons uit de oven met zuivelspread light, lente-ui en ham of tonijn vallen altijd in de smaak!

Bijgerecht
★ Sausjes zijn vaak erg vet en worden meestal gemaakt op basis van een roux (boter, bloem en vocht). Bloem bevat veel koolhydraten en is dus niet geschikt voor in fase 1. Maak daarom zelf een sausje op basis van kwark of kookroom light met verse kruiden. 
★ Serveer bij het hoofdgerecht verschillende groenten. Kook ze kort, stoom ze of maak ze klaar in de oven. Deze frisse groene kleur staat prachtig bij het vlees of vis en nodigt uit om een ruime portie te nemen.
★ Maak een kleurrijke salade met groenten en rauwkost in allerlei kleuren. Bijvoorbeeld babyleaf sla, stukjes komkommer, stukjes tomaat, rode ui ringen en stukjes paprika. Vanaf fase 2 ook heerlijk met wat geroosterde pijnboompitjes erover.

Hoofdgerecht
★ Kies bij het hoofdgerecht voor mager vlees zoals rosbief, kalkoen of kip(rollade). Kijk op de fasekaart voor meer geschikte vleessoorten.
★ Alle soorten vis zijn geschikt. Je kunt een hele vis uit de oven serveren of mooie filets bakken.

Nagerecht
★ Serveer als dessert een verse muntthee met een etagère van PowerSlim koekjes, wafeltjes, chocoladeparels en repen in stukjes.
★ Om zelf ook te kunnen genieten van een feestelijk glaasje bubbels, kun je Spa Rood mengen met één theelepel waterflavouring.

 


«   »