Anne en Eva: “Winkelen is voor ons weer een feestje!”

PowerSlim ervaring Anne en Eva

Anne en Eva leerde elkaar kennen tijdens het PowerSlimmen, zijn nu 'dikke' vriendinnen. Samen stralen ze op de nieuwe campagnematerialen van PowerSlim en delen graag hun verhaal met jou. 

Het verhaal van Anne...

Vroeger was ik eigenlijk niet te zwaar, pas rond mijn twintigste kreeg ik overgewicht. Door stress en negatieve emoties ben ik gaan eten. De sleur van het dagelijks leven, en het feit dat ik niet fijn in mijn vel zat, zorgde ervoor dat ik niet meer naar mijn uiterlijk keek. Eten was een "makkelijke" oplossing om je weer even fijn te voelen.

Toen ik de kerst van 2015 een nieuw jurkje wilde kopen en dit een maat 44/46 moest worden omdat ik er anders niet meer in paste kwam voor mij de omslag. Dat vond ik verschrikkelijk, ik heb zo hard gehuild en ik vond dat het op deze manier niet door kon gaan.

Ik ben toen zelf gestart met gezonder eten, niet meer snoepen. Toen ben ik mijn eerste kilo’s zelf kwijtgeraakt. Maar alleen niet snoepen was voor mij duidelijk niet de oplossing, dus na verschillende vormen van diëten te hebben bekeken kwam ik terecht bij PowerSlim. Dit omdat PowerSlim geen dieet is, maar een verandering van je leefstijl.

Het PowerSlim traject is me supergoed bevallen, ik had het anders nooit gered. Alleen is het te moeilijk, maar met de begeleiding van een PowerSlim coach wordt het zo veel makkelijker. Mijn coach voelt namelijk meer als een vriendin dan een coach, maar dan wel een die me op de goede weg houdt.

De producten zijn natuurlijk niet allemaal even lekker, maar er zijn zo veel producten dat je nooit iets hoeft te eten wat je niet lust. Ontzettend veel variatie, wat het eten dus ook heel leuk en makkelijk houdt. In mijn fase 1A heb ik bijvoorbeeld nooit hetzelfde avondeten gehad omdat er zo veel uit te proberen viel.

Ik vond het programma totaal niet zwaar. Je wordt zo goed begeleid dat het gewoon niet moeilijk kan zijn. Maar het fijne eraan is dat je er ook gewoon ontzettend veel van leert. Ik heb bijvoorbeeld een keer een "fout" gemaakt door een bruin broodje kaas te eten in fase 1, waardoor ik die week zo goed als niks was afgevallen. Balen, maar hup, de week erop kei hard knallen!

De gewichtsbehoudfase verloopt heel goed, weer een sneetje bruin brood, langzaam weer opbouwen naar het "normale eten", maar wel heel bewust bezig zijn met je gewicht. Ik zelf blijf nog steeds geregeld naar mijn coach gaan. Een soort stok achter de deur bij mijn gezellige vriendin. Ik denk ook dat het me gaat lukken om dit gewicht te behouden. Het fijne aan PowerSlim en mijn coach is dat als ik het "zwaarder" krijg, ik gewoon weer op ze kan terugvallen. Maar mijn leefstijl is sowieso heel anders dan een paar jaar geleden, dus ook daarmee red ik het wel!

Hoe ik me nu voel is niet in woorden te omschrijven. Intens gelukkig of herboren komt in de buurt. Ik had dit niet willen missen, alles gaat zo veel makkelijker, het leven, mijn lichaam, sporten. Heerlijk!

Het verhaal van Eva...

Als ik terugkijk naar mijn jeugd heb ik altijd wel een beetje overgewicht gehad, maar echt dik was ik niet. Ik was een grote lange meid met een grove bouw dus TE dik was ik niet. Eigenlijk zijn die extra kilo’s er in de loop der jaren steeds meer ingeslopen, als gevolg van te vaak en te veel lekker eten en snoepen.

Ik heb al eerder diëten gevolgd maar ben eigenlijk nooit veel afgevallen en daarna kwam ik ook steeds weer aan. Ik sta regelmatig op het podium en in het dagelijks leven sta ik voor de klas en ik was er gewoon klaar mee om altijd maar de dikste te zijn. Als ik aan het zingen was had ik altijd het idee dat mensen meer naar mijn uiterlijk aan het kijken waren dan dat ze naar mijn muziek aan het luisteren waren. Dit was natuurlijk niet zo, maar dit was wel heel erg het gevoel dat ik had.

Via Facebook kwam ik met PowerSlim in aanraking. Daar zag ik iemand die erg enthousiast was over het programma, en dan met name de coaching. Dat wilde ik ook! Ik had iemand nodig die echt een stok achter de deur was en niet een coach die zei dat het er de volgende keer wel weer af zou zijn, want dan wist ik dat het toch niet zo was. Een motivator, dat was wat ik nodig had en die heb ik in mijn coach gevonden.

Nu ik mijn afvaltraject heb afgerond kijk ik er heel erg positief op terug! Mijn motto is de hele tijd geweest: 'Het is zo moeilijk als jij het jezelf maakt'. En dit is ook echt zo, als je maar tegen jezelf blijft zeggen dat het zwaar is en dat je niets mag, dan ga je dit vanzelf geloven.
Een positieve instelling brengt je bij het afvallen veel en veel verder.

Ik heb mijn streefgewicht en daar ben ik nog iedere dag super trots op! Ik sta met zelfvertrouwen op het podium! De mensen mogen nu kijken naar mij en daar iets van vinden, want ik ben er trots op! Ik zou voor geen goud terug willen naar het lichaam van de oude Eva. Nu heb ik bergen energie en kan ik de wereld aan!

 

 


«   »