Angela: "Dit jaar start ik vol zelfvertrouwen!*"

PS. Food & lifestyle ervaring Angela

Gewicht voor PowerSlim (nu het PS. food & lifestyle programma)?
93 kilo


Had je altijd al overgewicht?

Niet extreem, maar wel altijd iets te zwaar. Ik probeerde af te vallen, maar nooit met blijvend resultaat. Ik had al eens rond de 80 kilo gewogen, maar nooit eronder. Dat wilde ik nu wel halen.


Hoe ben je zoveel aangekomen?

Ik houd nu eenmaal van lekker eten en ik lust ook veel. Gezelligheid staat bij mij gelijk aan eten. Tijdens de feestdagen kwamen er nog wat extra kilo’s bij. De maat was vol.


Wanneer kwam de omslag?

Ik vond het echt verschrikkelijk dat mijn kleding niet meer paste. Ik droeg alleen nog maar rokjes met elastiek en jurkjes omdat de rest niet meer paste. De weegschaal gaf meer dan 90 kilo aan. Dat was toch echt te veel. Het PowerSlim programma sprak mij aan omdat er zoveel keuze is en omdat je 6 x per dag moet eten. En het allerbelangrijkste punt, het gewicht blijft eraf. Dat klonk mij als muziek in de oren.


Hoe ben je uiteindelijk afgevallen?

Op 4 januari 2016 heb ik de knop omgezet en ben vol discipline gestart. Ik had mezelf voorgenomen om eerst 10 kilo af te vallen, maar omdat het meteen vanaf het begin goed ging, heb ik besloten om voor de 15 kilo te gaan. Ik heb heel veel hulp gehad van mijn vriend die zag dat ik het serieus meende. Hij zei, “zeg maar wat je wilt eten, ik maak het voor je klaar”. Heel fijn als het thuisfront zo’n support is. Ook de coaching is belangrijk geweest. Dat is fijn aan het programma, je hoeft het niet alleen te doen. En dan gaan mensen om je heen ook beseffen dat je het echt meent en men gaat het resultaat zien. Een extra motivatie om vol te houden. Dan hoorde ik weer “Ze eet de hele dag en ze valt af, hoe kan dat?”


Vond je het zwaar?

Nee, geen moment heb ik het zwaar gehad. PowerSlim was makkelijk vol te houden omdat je normaal kunt blijven eten. Er is zoveel keus, dat het niet eenzijdig werd. Ik maakte elke week voor mezelf bakjes, elke dag een bakje met de PowerSlim producten en een briefje met wat ik ging eten. Heel makkelijk, overzichtelijk en je kunt heel bewust boodschappen doen.


Hoe voel je je nu?

Ik voel mij super. Ik heb mijn doel bereikt en weet al een tijd mijn gewicht te behouden. Ik heb een veel gezonder gevoel.


Heb je er vertrouwen in dat je op gewicht zult blijven?

Ja, ik voel me gewoon veel beter met mijn nieuwe gewicht. Kleding kopen is leuker geworden, geen maat XL meer!


Als ik het kan, kan jij het ook!
Angela

 


* De inhoud en context van dit ervaringsverhaal is persoonsgebonden en daarom niet generaliseerbaar
of van toepassing op iedere deelnemer van het PS. food & lifestyle afslankprogramma.


«   »