Home » Blog | Nieuws » Pastasalade met geitenkaas kip en spekjes

Pastasalade met geitenkaas kip en spekjes

Koolhydraatarm recept - pastasalade met geitenkaas kip en spekjes

Het recept voor deze pastasalade komt uit het PowerSlim Balance kookboek en is echt verrukkelijk!
De salade is gemaakt met de penne van PowerSlim Balance. Deze pasta bevat 64% minder koolhydraten dan reguliere penne en is rijk aan eiwitten. Maar als je het niet erg vindt wat meer koolhydraten te eten dan kun je deze salade natuurlijk ook met (volkoren) penne maken.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 200 gram PowerSlim Balance penne
  • 150 gram kipfilet in stukjes
  • 100 gram spekjes
  • 200 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 100 gram gemengde sla
  • 1 avocado in stukjes
  • 1 rode ui in ringen
  • 1/2 komkommer in stukjes
  • 4 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 100 gram  zachte geitenkaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 theelepels mosterd
  • 1 theelepel vloeibare Stevia naturel of honing

 

Bereidingswijze
Kook de penne ca 10 minuten in gezouten water. Giet het af en laat afkoelen. Meng de sla, tomaat, komkommer, ui en avocado door de penne. Klop een dressing van de wijnazijn, olijfolie, zoetstof en mosterd en meng dit door de salade. Verdeel de salade over vier diepe borden. Bak de spekjes in een droge koeken pan, schep ze eruit met een schuimspaan en houd apart op een schoteltje. Kruid de stukjes kipfilet met peper en zout en bak ze in het overgebleven bakvet van de spekjes in circa 4 minuten gaar en goudbruin is. Verbrokkel ondertussen de geitenkaas over de pastasalade. Verdeel nu de warme kip stukjes er overheen strooi tenslotte de gebakken spekjes en pijnboompitten over salade.

 


Geschikt vanaf fase 3 ´Lekker in Balans´ van het PowerSlim afslankprogramma


«   »