Koolhydraatarme lijnzaadcrackers

Koolhydraatarme lijnzaadcrackers

Ingrediënten voor ca 14 stuks:

  • 150 gram gebroken lijnzaad
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 50 gram sesamzaad
  • 200 ml water
  • 3/4 theelepel zout

 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Doe alle ingrediënten in een kom, roer goed door en laat circa 10 minuten afgedekt staan.

 

Verdeel het beslag met behulp van een spatel of achterkant van een bolle lepel gelijkmatig over het bakpapier tot een dikte van 0,5 cm. Schuif de bakplaat voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bakplaat uit de oven, snijd er met een pizzasnijder of scherp mes crackers van. Draai de crackers voorzichtig om en bak nog ca 15 minuten tot dat ze knapperig en krokant zijn.


Geschikt vanaf fase 3 van het PS. food & lifestyle programma