Penne puttanesca

PowerSlim recept - penne puttanesca

Ingrediënten

  • 1 zakje PS. penne
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 mespuntje chilipoeder
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 4 ansjovis
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 10 zwarte olijven in plakjes
  • 1 tl oregano
  • 25-50 gr rucola( naar smaak)


Bereidingswijze
Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit de olie in de koekenpan op matig vuur. Voeg de ui, knoflook, ansjovis, chilipoeder en kappertjes toe. Bak het mengsel 5 minuten tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de tomaat, olijven en oregano toe en roer alles goed om. Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt. Giet de penne af en schep de saus erover. Serveer met rucola.

Tip! Maak een dubbele portie en eet morgen tijdens de lunch als koude pasta salade.


Geschikt vanaf fase 1 van het PS. food & lifestyle programma