Koolhydraatarme sushi

Koolhydraatarme sushi

Bloemkoolrijst, je kent het vast wel. Misschien heb je het wel eens gebruikt om nasi of huzarensalade te maken, maar wist je dat je het ook kunt gebruiken om koolhydraatarme sushi te maken? Natuurlijk smaakt bloemkoolrijst anders dan sushirijst, maar het is echt een prima alternatief! 

Voor 1 rol heb je ongeveer nodig:

  • 100 gram bloemkoolrijst

  • 1 eetlepel mayonaise ( of ½ mayo +  ½ kwark)

  • scheutje water

  • evt sojasaus


Doe de bloemkoolrijst in een koekenpan en voeg een klein scheutje water toe. Laat de bloemkoolrijst terwijl je af en toe roert, op een lage-medium temperatuur in ca 5 à 10 minuten gaar en zacht worden. Voeg evt nog wat water toe om te voorkomen dat de bloemkool aanbakt en bruin wordt. Laat de bloemkoolrijst afkoelen en voeg dan de mayonaise toe. Je kunt de mayonaise eventueel op smaak brengen met een klein scheutje sojasaus. De 'sushirijst' is nu klaar en je kunt beginnen met rollen!

Verder heb je nog nodig:

  • velletje(s) nori

  • toppings naar keuze, denk aan: zalm, tonijn, surimi, omelet, komkommer, avocado

 

Leg de blaadjes nori met de glimmende kant naar beneden op een sushimatje. Verdeel er een dun laagje van de bloemkoolrijst overheen. en laat 2 cm aan het uiteinde vrij. Leg de toppings in het midden van de rijst, rol de nori voorzichtig op en plak het randje nori vast met wat water. Zelf ben ik niet zo handig met een sushimatje, dus gebruikte ik deze Easy Sushi Maker.

Heb je ingrediënten over? Die eet je er lekker los bij!


Geschikt vanaf fase 2a van het PS. food & lifestyle programma