Koolhydraatarme sushi

Koolhydraatarme sushi

Bloemkoolrijst, je kent het vast wel. Misschien heb je het wel eens gebruikt om nasi of huzarensalade te maken, maar wist je dat je het ook kunt gebruiken om koolhydraatarme sushi te maken? Natuurlijk smaakt bloemkoolrijst anders dan sushirijst, maar het is echt een prima alternatief! 

Voor 1 rol heb je ongeveer nodig:

  • 100 gram bloemkoolrijst

  • 1 eetlepel mayonaise ( of ½ mayo +  ½ kwark)

  • beetje olijfolie

  • evt sojasaus


Doe een scheutje rijst in een pan en bak de bloemkoolrijst op laag-medium vuur in ca 5 à 10 minuten tot deze een beetje zacht is. Laat de bloemkoolrijst afkoelen en voeg dan de mayonaise toe. Je kunt de mayonaise eventueel op smaak brengen met een klein scheutje sojasaus. De 'sushirijst' is nu klaar en je kunt beginnen met rollen!

Verder heb je nog nodig:

  • velletje(s) nori

  • toppings naar keuze, denk aan: zalm, tonijn, surimi, omelet, komkommer, avocado

 

Leg de blaadjes nori met de glimmende kant naar beneden op een sushimatje. Verdeel er een dun laagje van de bloemkoolrijst overheen. en laat 2 cm aan het uiteinde vrij. Leg de toppings in het midden van de rijst, rol de nori voorzichtig op en plak het randje nori vast met wat water. Zelf ben ik niet zo handig met een sushimatje, dus gebruikte ik deze Easy Sushi Maker.

Heb je ingrediënten over? Die eet je er lekker los bij!


Geschikt vanaf fase 2a van het PS. food & lifestyle programma


«   »