Heerlijk fris bijgerecht. Klaar in een handomdraai, èn koolhydraatarm.
Ingrediënten
- 1/2 komkommer
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- Kruiden naar keuze ( bijv. bieslook, peterselie, Italiaanse kruiden)
- evt een paar druppels zoetstof
Bereidingswijze
De komkommer met de kaasschaaf in dunne plakjes of lang slierten snijden en in een schaal doen.
De witte wijnazijn, kruiden en zoetstof mengen tot een dressing en over de komkommer gieten. Ongeveer een half uurtje laten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Zelf heb ik de Italiaanse diepvrieskruiden van Darégal gebruikt. Deze kruiden zijn vers ingevroren en heel handig om in huis te hebben.
Ik heb de kruiden bijvoorbeeld ook gebruikt in deze recepten:
Zalm met bieslook-kaassaus (bieslook)
Salade 'Pollo tonnato' (basilicum)
Lekker kruidig dipsausje (basilicum, bieslook en peterselie)
Geschikt vanaf fase 1 van het PS. food & lifestyle programma