Gevulde aubergine

Koolhydraatarm recept : gevulde aubergine

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 100 gram kipfilet in blokjes
  • 25 gram hamreepjes
  • 1/2 aubergine, over de lengte gehalveerd
  • 1/2 rode ui
  • 1/4 groene paprika in blokjes
  • 1/2 tomaat, de zaadjes verwijderd en in blokjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 el Boursin Cuisine light
  • Oregano
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de halve aubergine 5 minuten, hol hem uit en snijd het vruchtvlees fijn. Fruit de ui en paprika in een 1/2 eetlepel olie samen met de knoflook. Voeg de kipfilet, hamreepjes, het auberginevruchtvlees en de oregano toe en bak het geheel circa 5 minuten.

Meng de Boursin Cuisine en tomaat door het groentemengsel en voeg naar smaak peper en zout toe. Leg de auberginehelft in een ingevette ovenschaal en vul met het mengsel. Laat de aubergine 20 minuten gaar in de oven.

Tip!
In plaats van kipfilet kun je ook rundertartaar gebruiken


Geschikt vanaf fase 1 van het PS. food & lifestyle programma