Havermout ontbijtkoek met bramen

Koolhydraatarm recept : havermout ontbijtkoek

Ingrediënten 4 stuks:

  • 8 el havermout
  • 8 amandelen, gehakt
  • 1 tl zoetstof
  • 1 ei
  • 100 gr bramen, kleingesneden
  • 4 el lijnzaad
  • 2 el kokosolie
  • 1/2 el koek/speculaaskruiden
  • 1 el water

Extra: kleine ovenschaal


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 C. Smelt de kokosolie in een steelpan. Neem de pan van het vuur en voeg de zoetstof, het lijnzaad, de havermout, amandelen en 1 el water toe. Laat het mengel een beetje afkoelen en voeg dan de speculaaskruiden en het ei toe en roer nog een keer goed door.

Schep nu voorzichtig de bramen door het mengsel en stort het daarna in een ingevette of met bakpapier beklede ovenschaal. Strijk het glad met de bolle kant van een lepel en laat het mengsel 10 minuten rusten in de ovenschaal.

Plaats de schaal 25 minuten in de oven. Snijd zodra de schaal uit de oven is 4 gelijke koeken uit de vorm
Laat verder afkoelen en bewaar de koeken luchtdicht verpakt  in de koelkast tot het moment van gebruik


Geschikt vanaf fase 3 van het PS. food & lifestyle programma