Koolhydraatarme Turkse pizza

koolhydraatarme turkse pizza

Ingrediënten voor 1 portie

  • 1 PS. wrap
  • 40-50 g rundertartaar
  • ¼ groene paprika, in stukjes
  • 2 tomaten in stukjes (zonder het vocht)
  • Klein handje rucola
  • ½ groene Spaanse peper
  • 1 el verse peterselie
  • 1 tl tomatenpuree
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ tl zout
  • Snuf zwarte peper


Knoflooksaus

  • 2 el magere kwark
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • Zout en peper
  • Eventueel verse dille, fijngehakt

 

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng de tomaten, tomatenpuree, groene paprika, Spaanse peper, chilivlokken, peterselie, zout en peper in een keukenmachine of met een staafmixer tot een puree. Doe de tartaar in een kom, meng met de puree en laat (afgedekt) in de koelkast 15-30 minuten marineren. Besmeer de wrap met het tartaarmengsel en zet circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus goed door elkaar in een schaaltje en zet tot gebruik in de koelkast. Haal de Turkse pizza uit de oven, beleg met de rucola en serveer met de knoflooksaus.


Geschikt vanaf fase 1 van het PS. food & lifestyle programma