Zelf koolhydraatarm lijnzaadbrood bakken

Koolhydraatarm recept - lijnzaadbrood

In het Balance kookboek staat een recept om zelf brood te bakken. Het stond al een tijdje op mijn lijstje om het een keer uit te proberen, maar het kwam er om een of andere reden steeds niet van....tot gisteren. Ik had nog een aantal eieren en een verpakking kwark die op moest en bedacht me dat ik daar mooi dat brood eens mee kon gaan maken. Zo gezegd zo gedaan! En het was gelukkig heel eenvoudig ;-)


Ingrediënten voor 1 brood

  • 5 eieren
  • 175 gram gebroken lijnzaad
  • 250 gr kwark
  • 15 gram bakpoeder
  • 1 el azijn
  • 1 tl zout


Extra nodig 
bakblik, bakpapier, een mixer en natuurlijk een oven.


Bereidingswijze
Meng alle droge ingrediënten ( lijnzaad, bakpoeder, zout) in een kom. Klop in een andere kom de kwark, eieren, en azijn tot een glad beslag. Voeg tijdens het kloppen langzaam de droge ingrediënten toe en blijf kloppen tot het mengsel wat vaster wordt. Laat het mengsel 10 minuten staan en verwarm ondertussen de oven voor op 180 C.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en vul het vervolgens met het brooddeeg.. Plaats het bakblik 80 minuten in de voorverwarmde oven en contoleer halverwege of de bovenkant niet te donker wordt. Dek in dat geval de bovenkant af met aluminiumfolie. Zet de oven na de bereidingstijd op een kier en laat het brood nog 20 minuten staan om na te garen. Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt. Dat laatste heb ik niet gedaan want ik kon natuurlijk weer eens niet wachten ;-)

 

Tip! Maak het bakpapier nat en knijp het daarna goed uit. Je kunt het dan veel makkelijk in de vorm doen.


Geschikt vanaf fase 3 van het PS. food & lifestyle programma