Koolhydraatarme sushibowl

koolhydraatarme ei loempia

Ingrediënten:

  • 1 zakje PS. sojarijst
  • 40-50 g verse of gerookte zalm, in stukjes
  • ¼ komkommer, in stukjes
  • ½ avocado in stukjes
  • ½ nori vel, in stukjes
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • 100 g champignons, in kwarten
  • ½ el sesamolie
  • Zout
  • Peper


Bereidingswijze:

Kook de rijst circa 20 minuten in een ruime hoeveelheid water. Giet af en laat even afkoelen. Verhit de olie in een pan en roerbak de champignons circa 3 minuten met een beetje peper en zout en een ½ eetlepel Kikkoman sojasaus. Meng de afgekoelde rijst samen met de zalm, stukjes nori, komkommer en avocado. Doe de rest van de sojasaus in een kommetje. Serveer de champignons apart.

Tip! Vanaf fase 2B kun je de champignons lekker samen met wat sesamzaadjes roerbakken

 


Geschikt vanaf fase 2a van het PS. food & lifestyle programma


«   »