
Aiolo
- 2 el mayonaise ( zaanse of zelfgemaakt)
- 1 teen knoflook, geperst
- 1/2 el olie
- paar druppels citroensap
- mespuntje mosterd
Meng alles door elkaar tot een gladde massa.
Voor extra smaak kan je er vers gesneden bieslook doorheen doen
Kerriesaus
- 2 el mayonaise ( zaanse of zelfgemaakt)
- 1 el magere kwark
- 2 tl kerriepoeder
- 1 el koud water
Meng alle ingeredienten door elkaar tot een gladde massa.
Variatietip: voeg 1/2 el fijngesneden bosuitjes en een tl paprikapoeder toe
Knoflooksaus
- 2 el mayonaise ( zaanse of zelfgemaakt)
- 1 el magere kwark
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 el bieslook, fijn gesnipperd
- paar druppels citroensap
- 1 el koud water
- 1/2 tl zoetstof
Meng alle ingeredienten door elkaar tot een gladde massa.
Variatietip: Snipper een sjalotje fijn en meng deze door de saus voor extra pit.
Frisse dille dip
- 150 gr magere kwark
- 1 teen knoflook, geperst
- 3 el fijn gesneden dille
- 1 bosuitje fijn gesneden
- paar druppels citroensap
- zout
- peper
- klein beetje zoetstof naar smaak
Meng alle ingeredienten door elkaar tot een dipsaus.
De saus smaakt het beste als het een poosje in de koelkast heeft gestaan en de ingredienten goed ingetrokken zijn.
Maak de saus daarom een dag van te voren klaar.
Kruidig dipsausje
- 2 el magere kwark
- ½ tl limoensap
- 1 el bieslook, fijngehakt
- Paar blaadjes basilicum, fijngehakt
- Snufje zout
- Snufje peper
- Snufje knoflookpoeder
Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat minimaal 15 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Cocktailsaus
- 1 eetl Zaanse mayo
- 1/2 theelepel tomatenpuree
- snufje paprikapoeder
- twee druppels zoetstof.
Beetje husselen en klaar!!
Eventueel kun je er nog wat magere kwark aan toevoegen
Geschikt vanaf fase 1 van het PowerSlim afslankprogramma
(Neem van de sausjes op basis van mayonaise max 1 eetlepel, de sausjes op kwarkbasis max 2 eetlepels)