Home » Blog | Nieuws » Afvallen, 3 tips om dit keer wel je doel te bereiken!

Afvallen, 3 tips om dit keer wel je doel te bereiken!

Is afvallen jouw goede voornemen voor 2019? Troost je, je bent niet de enige!
Helaas blijft het vaak bij een goed voornemen, ik geef je daarom graag een aantal tips om ervoor te zorgen dat het dit keer wel lukt.

Stel concrete en haalbare doelen
“In 2019 ga ik afvallen” dat klinkt op zich als een prima voornemen, maar het is wel een beetje vaag vind je ook niet?  Bepaal dus duidelijk hoeveel je wilt afvallen en binnen welke termijn. Stel dat jij bijvoorbeeld 15 kilo wilt afvallen dan weet je dat dat wel even gaat duren, geef jezelf er dus ook voldoende tijd voor. Bedenk ook op welke manier je wilt gaan afvallen en zorg ervoor dat de doelen die je stelt realistisch zijn. Maak om ervoor te zorgen dat je gemotiveerd blijft ook kleine (sub)doelen van bijvoorbeeld 2,5 of 5 kilo die makkelijk haalbaar zijn.  Verdeel deze subdoelen eventueel weer onder in minidoelen. Op deze manier heb je een doelstelling op korte termijn, wat veel sneller voldoening geeft... en is je einddoel in zicht voordat je het weet! 

Beloon jezelf
Zorg ervoor dat het afvallen leuk blijft en beloon jezelf voor kleine successen. Bedenk vooraf waarmee jij jezelf gaat belonen bij het behalen van een doel. Koop bijvoorbeeld een leuk tijdschrift als het gelukt is de hele week op de fiets naar je werk te gaan, of beloon jezelf met een mooie shawl of ketting wanneer je 5 kilo bent afgevallen. Je hebt het verdiend!


Samen sta je sterk!

Vraag hulp aan mensen waarvan je weet dat ze je zullen steunen, familie, vrienden, collega's of bijvoorbeeld een coach. Vertel wat jouw doel is zodat zij je kunnen motiveren of misschien zelfs wel met je mee willen doen. Wanneer jouw omgeving weet waarmee je bezig bent en weet wat jouw doel is zullen ze je minder snel iets aanbieden of opdringen, en geloof me dat maakt het een stuk gemakkelijker!


Ik wens je een Mooi & Gezond 2019!
Liefs, BiancaKun je wel wat hup gebruiken en ben je benieuwd wat het PowerSlim programma voor jou kan betekenen?


«   »