PowerSlimpraatje met... Joy

PowerSlim ervaring Joy

Voornaam: Joy 
Leeftijd: 42 
Beroep: Coördinator verkoop binnendienst 

 

Doel: Mijn doel was om 10 tot 15 kilo af te vallen. Dat vond ik al een hele stap en was bang dat dit geen realistisch doel was. Echter Bianca verzekerde me dat dit zeker wel moest lukken. Met enige scepsis ben ik aan het PowerSlim avontuur begonnen ;-)

Resultaat: Ik ben uiteindelijk ruim 18 kilo afgevallen en dat weet ik inmiddels al 5 maanden stabiel te houden.


Waarom wilde je afvallen?

Ik wilde graag afvallen omdat ik vond dat mijn figuur op dat moment niet bij me paste. Ik voelde me niet mooi en schaamde me als ik kleding moest kopen met een grotere maat of als ik geen leuke kleding kon vinden, die paste. Ik was, en ben nog steeds, erg sportief en toch lukte het me niet om af te vallen en het figuur te hebben dat ik bij me vond passen.

Daarnaast heb ik een moeder die haar hele leven overgewicht heeft gehad. Ze heeft (mede) daardoor diabetes en hart- en vaatziekten ontwikkeld. Dit heeft veel effect op haar dagelijks welzijn. Dat wilde ik absoluut niet voor mezelf. Mijn keuze om af te willen vallen was dus tweeledig: voor mijn gezondheid en om me weer lekker in mijn vel te voelen.

 

Wat was voor jou het moment dat je besloot iets aan je gewicht te gaan doen?
Toen de zomer 2018 voor de deur stond en ik niet meer in al mijn leuke zomerkleren kon, waar ik een jaar daarvoor nog wel goed in paste. Ook de bikini’s zaten niet meer goed. Ik voelde me lelijk…

 

Waarom PowerSlim?
Een collega van mij was gestart met PowerSlim en behaalde zeer goede resultaten, terwijl ik haar echt nog zag genieten van eten en leuke dingen. Toen dacht ik misschien is dat wel de manier voor mij! Vervolgens heb ik contact opgenomen met Bianca voor een eerste gesprek.

De keuze voor PowerSlim was omdat ik zag dat het werkte (bij die collega) en omdat er veel verschillende producten zijn die je kunt gebruiken, zodat je gevarieerd kunt eten. Ik kon dagelijks gebruik maken van deze producten en hoefde niet telkens zelf iets klaar te maken of te veel na te denken over wat ik wanneer zou gaan eten. Het was fijn en eenvoudig om het programma te volgen.

 

Hoe heb je het programma ervaren?
Het PowerSlim programma is me zeer goed bevallen. Ik kon voldoende eten en had geen honger. Het was wennen om minder koolhydraten te eten, maar mijn lichaam voelde goed en ik kreeg minder trek in zoet en om te snoepen.

In de loop van de maanden mocht ik steeds weer iets meer en anders eten. Vooral de toevoeging van fruit aan het menu vond ik erg fijn. Doordat je telkens iets kleins toevoegt went je lichaam ook weer langzaam daaraan en ondanks de angst die ik had dat ik dan niet meer af zou vallen viel dit reuze mee. Het kostte op het eind wel moeite om juist daar weer vertrouwen in te hebben, dat ik nu weer wat meer kan eten en af en toe kan “zondigen” en toch op gewicht blijf.

 

Hoe reageert jouw omgeving?
Mijn omgeving reageert erg goed. Ze vinden dat ik er goed uitzie en zien dat ik lekkerder in mijn vel zit.

 

Ik voel me….
Heel goed! Mooi!

 

Moeilijke momenten?
De moeilijke momenten zijn zoals te verwachten verjaardagen/feestjes/uit eten/feestdagen/vakantie. Zolang je in een vast ritme zit thuis en op het werk is alles goed en makkelijk in te plannen. Helaas is dat nog niet zo op een verjaardag, daar wordt standaard taart aangeboden en chips en andere “slechte” hapjes. Het is dan best moeilijk om telkens nee te zeggen.

Bij uit eten gaan zit er standaard friet/aardappels/rijst bij het hoofdgerecht. Dat is dan even verleidelijk, maar met behulp van Bianca kon ik goede keuzes maken. Bij de feestdagen is het in onze familie gebruikelijk om veel lekkere dingen te eten en drinken (wijn), niet iedereen heeft dan begrip voor je keuze om die af te slaan… Dat is best moeilijk.

En bij vakanties associeer ik standaard ook een lekker drankje, dus dat minder doen was niet altijd makkelijk. Gelukkig heb ik tijdens het hele PowerSlim traject gemerkt dat een keer een wijntje in combinatie met de juiste keuzes qua voeding best te doen is. Gewoon met mate genieten en dat lukt prima zo.

 

Grootste overwinning/juichmoment?
Toen ik mijn streefgewicht had bereikt, dat was een super mooi moment!

 

Trots op?
Wat ik bereikt heb met PowerSlim, mijn “nieuwe” lichaam, mijn doorzettingsvermogen.

 

 

Belangrijkste veranderingen sinds PowerSlim?
Ik voel me weer vol zelfvertrouwen in mijn lichaam. Ik durf me vrij te bewegen: In bikini rondlopen, zelfs sporten in bikini op vakantie, zonder jurkje eroverheen en zonder schaamte. In het dagelijks leven past alle kleding die ik leuk vind weer en draag ik wat strakkere shirtjes en jurkjes, dat voelt goed, ik verberg mijn lichaam niet meer.

 

Qua eten blijf ik koolhydraatarm eten. Dat bevalt me super goed. Ik heb een fijne balans gevonden van gezond en lekker eten! Sterker nog ik heb nog nooit in mijn leven zo lekker en veel gegeten, terwijl ik netjes op gewicht blijf. Ik eet alleen andere dingen en dat werkt perfect!

Is was altijd al geïnteresseerd in en bezig met gezond eten en bewegen en dat is nu nog zelfs iets meer geworden. Ik vind het leuk om te experimenteren met diverse ingrediënten en om anderen te inspireren.

 

 

Leukste compliment?
Wat zie je er goed uit! Je straalt 😊

 

Favoriete tussendoortje?
Mijn favoriete tussendoortje is de Melkchocolade Chunk, net een Kitkat, maar dan beter. Die eet ik op een rustig momentje met een lekkere kop thee om echt van te genieten!

 

Hoe blijf je gemotiveerd /jouw stok achter de deur?
Ik had een duidelijk doel voor ogen, me goed voelen in mijn lichaam. Doordat vooral in de beginfase het afvallen zeer snel ging, was er geen haar op mijn hoofd die dat proces wilde belemmeren, dus ik hield me met liefde aan het PowerSlim programma. Nog nooit eerder was het me gelukt zo goed af te vallen, zonder belachelijk gek te gaan doen qua eten en bewegen. Dit was zo goed vol te houden dat het me motiveerde om door te gaan.

 

Nu ik mijn streefgewicht bereikt heb... 
Ga ik mijn nieuwe leefstijl voortzetten en op dezelfde manier door met eten en bewegen zoals ik nu doe.  Als er een weekje vakantie tussendoor zit, ga ik daarna weer even minder koolhydraten eten om op gewicht terug te komen. Ik heb gezien dat dat na de afgelopen zomervakantie ook goed te doen was en weinig/geen moeite kostte. Ik blijf me dus bewust van koolhydraatarm eten en kies bewust voor uitzonderingen.


PowerSlim Joy voor-na

Lees ook: Een kijkje in het PowerSlim leven van Joy waarin Joy je een week lang meeneemt in haar PowerSlim avontuur.


«   »